نحوه حسابداری صندوق قرض الحسنه

با شندین اسم صندوق قرض الحسنه ممکن است ذهن شما سمت موسسات مالی و اعتباری بزرگ برود، درست است اینها هم نوعی از موسساتی هستند که وام های قرض الحسنه را اعطا میکنند مانند بانک قرض الحسنه مهر ایران یا بانک رسالت و… در سطوح پایین تر میتوان به موسسات قرض الحسنه که دارای مجوز از بانک مرکزی هستند یا زیر نظر سازمان اقتصاد اسلامی فعالیت میکنند اشاره کرد. این موسسات به بزرگی بانک نیستند و به کوچکی صندوق های قرض الحسنه اداری و خانوادگی هم نیستند، اصولا با توجه به بزرگی موسسات نوع حسابداری و اصول حسابداری آنها متفاوت است که اصولا باید بر اساس قانون عمل کنند. نوع دیگری از حسابداری مربوط میشود به صندوق های اداری و خانوادگی که طیف وسیعی از صندوق ها را شامل میشوند این گونه از صندوق ها مجوز خاصی ندارند(شعبه ندارند) و بر اساس حسن اعتماد اعضا تشکیل میشوند هدف از تشکیل این نهادهای مالی کوچک اعطا وام کم بهره یا بدون بهره است که عملی بسیار پسندیده است. در واقع برای اجرای عملیات حسابداری باید از یک نرم افزار مطمن و دقیق استفاده کرد که نحوه کار با آن ساده باشد و کلیه امور مربوط به صندوق ها را پوشش دهد.

ما در این مقاله در خصوص نحوه حسابداری صندوق قرض الحسنه صحبت میکنیم. لطفا تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

اکثر موسسان و مدیران صندوق های قرض الحسنه خانوادگی یا اداری دانش حسابداری بالای ندارند یا اینکه اصلا اطلاعات حسابداری ندارند. این سوال همیشه وجود دارد که چگونه حسابداری صندوق را به شکل صحیح و اصولی انجام دهیم؟

عملیاتی مانند: عضویت اعضا در سیستم، تهیه گزارشات مالی، اعطا وام، تهیه لیست بدهکاران، ثبت و تایید درخواست های وام، تسویه حساب و بستن حساب ها، اطلاع رسانی پیامکی، موجودی صندوق و ایجاد دسترسی به اعضا صندوق جهت ورود به سامانه و مشاهده صورت حسابهای خود به صورت آنلاین… اینها بخشی از موارد مهم در صندوق ها هستند که بر اساس اصول حسابداری تهیه و اجرا میشوند در واقع وظیفه نرم افزار قرض الحسنه گندم صدور اسناد مالی به صورت خودکار است. یعنی اگر یک عملیات ساده مانند دریافت وجه از یکی از اعضا و ثبت آن در سیستم صرفا با پر کردن فرم دریافت وجه اجرا میشود و نیازی به اجرای اسناد دوطرفه توسط کاربر نرم افزار نیست. رویکرد نرم افزارهای حسابداری افزایش سرعت و دقت در محاسبات است.

حسابداری قرض الحسنه

البته نرم افزارهای حسابداری معمولا نیاز به آموزش تخصصی دارند و با شروع فعالیت سال مالی باز و پایان هر سال بسته شود ضمنا کاملا اصول بدهکار و بستانکاری باید رعایت گردد و همه اینها را به دلیل حسابداری مدیر صندوق باید این موضوع را به درستی انجام دهد ! قطعا سخت و طاقت فرساست

در صورتی که انجام این کار هم زمان بر است و هم نیاز به آموزش دارد که مسلما افراد دارای تجربه حسابداری این کار را خیلی خوب انجام میدهند ؟ برای اینکه بدانید دقیقا نرم افزار قرض الحسنه تحت وب گندم چه کمک شایانی را به اعضا و صندوق شما میکند با ما تا پایان این مقاله همراه باشید و در انتها نظر خود را برای ما ارسال نمایید.

برخی از مهم ترین ویژگی های بارز

نیاز به کنترل سال مالی و بستن در پایان و شروع در ابتدای سال جدید را ندارید !

مثلا میتوان تا پایان سال مجموع بدهی وام ها و موجودی صندوق و مجموع درآمدها و هزینه ها و وجوه دریافتی بابت پس انداز را گزارش گرفت. یکی دیگر از کارهایی که در صندوق های قرض الحسنه باید انجام شود مدیریت حق عضویت های ماهاینه است مثلا اگر شخصی ۲ ماه پرداخت نکرد باید در جایی گزارش این افراد دیده شود خوب بابت این کار هم ما راهکاری در نظر گرفته ایم که بسیار ساده است . در این روش ابتدا شما اعضا صندوق خود را گروه بندی میکنید و طبق هر گروه عددی را جهت دریافت ماهاینه در نظر میگیرد از این به بعد را به عهده نرم افزار قرض الحسنه گندم قرار دهید.

چالش بعدی در خصوص صورتحساب ها است ، هر شخص دارای حداقل یک حساب است که هر حساب هم دارای تراکنش های مختلفی است که طی مدت عضویت خود در صندوق اثر گذاشته است مدیر صندوق به سادگی با جستجو هر حساب تمام تراکنش هایی که ثبت کرده است را مشاهده میکند این تراکنش ها هم بابت وام است و حق عضویت یا پس انداز .

اعضا خودشان کار خودشان را انجام میدهند !

چالش بعدی که در صندوق های قرض الحسنه با آن روبرو هستیم موضوع اتصال حساب ها است چرا که هر شخص میتواند دارای چندین حساب باشد و یا اینکه هر شخص قرار است بدهی حساب های اعضا دیگر را هم پرداخت کند ، این موضوع زمانی مشاهده میشود که سرپرست خانواده برای فرزندان خود حساب باز کرده است و میخواهد پایان هر ماه در یک عملیات مالی کلیه پرداخت ها را یکجا ثبت کند . ما در صفحه پرداخت امکانی را فراهم کرده ایم که عضو بتواند همه حساب های خود یا همه حساب های افراد دیگری که به آن متصل هستند را یکجا در یک پرداخت انجام دهد.

روش های مختلف پرداخت سرعت حسابرسی را بسیار بالا می برد

موضوع بعدی که برای بسیاری از افراد و مدیران جالب است بحث پرداخت آنلاین است در این روش اعضا میتوانند بدون نیاز به رفتن پای دستگاه کارت به کارت یا انتقال وجه به گوشی خود و سپس ارسال رسید واریز برای مدیر صندوق وارد حساب کاربری خود شوند و پرداخت را آنلاین انجام دهند و مدیر نیز میتواند پرداخت انجام شده را مشاهده کند. این کار نیازی به بررسی مجدد و تایید حساب ندارد و همه چیز خودکار رخ میدهد.

مدت زمان آموزش باید بسیار کوتاه باشد ( زیر یک ساعت )

مدت زمانی را که شما برای آموزش هر نرم افزاری که صرف میکنید باید بسیار کوتاه باشد ، بسیاری از افراد به دلیل عدم یادگیری و یا پیچیده بودن استفاده از نرم افزار را ترک میکنند . این مشکل بزرگ آسیب بسیار جدی به ارزش هر نرم افزاری وارد میکند ما در بحث آموزش استفاده تلاش کرده ایم که موضوع را اصلا فنی و تخصصی نکنیم بلکه با مثال های ساده کاربر را برای ارتباط برقرار کردن با ماهیت کلی آشنا میکنیم و تلاش میکنیم که کاربر ما به سرعت مشکلات خود را از طریق ارتباطی تیکتی حل نماید.

حال اگر مدیر بتواند طی مشاهده یک ساعت آموزش به صورت فیلم کل بخش های سیستم را یاد بگیرید مشکل اصلی که هست حل میشود . از دیگر نکاتی که باید به آن توجه کرد انتقال این آموزش ها به مدیران بعدی است که در ابتدا باید عرض کنیم که در سایت نرم افزار قرض الحسنه گندم ما آموزش های مختلفی را به صورت فیلم تهیه کرده ایم که مدیران جدید با مراجعه به این صفحه میتوانند با یک ساعت آموزش از نرم افزار به طور کامل استفاده کنند از طرفی مدیر قبلی هم در یادگیری مدیر جدید معمولا همکاری لازم را میکند.

 

آموزش سریع

یادگیری آسان برای مدیران و اعضا صندوق

مفهوم مدیریت اعضا باید بسیار ساده باشد 

ما در نرم افزار قرض الحسنه گندم مفهوم ساده ای برای اعضا داریم به این صورت که هر عضو میتواند توسط مدیر یا توسط ثبت نام در سایت در صندوق تعریف شود اما برای شروع کار با نرم افزار حتما نیاز است که برای او افتتاح حساب شود اصلی ترین بخش در این نرم افزار حساب است کلیه تراکنش ها در حساب ها قرار دارند به طور مثال وام هایی که یک عضو دریافت میکند پیرو حساب او ایجاد شده است و پرداخت هایی که پیرو اقساط واریز کرده هم روی همان حساب است . جالب است که عضو میتواند چندین حساب داشته باشد و هر حساب هم از حساب دیگر کاملا مجزاست.

لیست بدهکاران را آنلاین دریافت کنید

بدهکاران شامل ( وام – حق عضویت ثابت ) است البته بستگی به صندوق ها هم دارد ممکن است در صندوقی کلا بدهی بابت حق عضویت ثابت وجود نداشته باشد اما وام ها کاملا در موعد سررسید در فهرست بدهی ها قابل دیدن است ، یکی از مهم دغدغه های مدیر صندوق این است که چطور میتواند فهرستی از بدهد افراد را بدست آورد ما برای حل این موضوع گزارش از پیش آماده شده ای را ایجاد کرده ایم که با یک کلیک همه را بدست می آورید.

حق عضویت ها به صورت گروهی مدیریت میشوند

مثلا اگر اعضا صندوق شما ۱۰۰ نفر هستند و اعضا به سه دسته حق عضویت ۵۰ هزار تومانی و ۱۰۰ هزار تومانی و ۴۰۰ هزار تومانی تقسیم میشوند در ابتدا با ایجاد گروه اعضا در ۳ گروه حساب ها  تقسیم بندی میشوند سپس حساب ها پیرو تنظیمات گروه اعضا رفتار میکنند یعنی اگر ۳۰ حساب در گروه ۵۰ هزار تومانی هستند و مدیر تصمیم میگیرد که مبلغ ۵۰ را به ۷۰ هزار تغییر دهد نیازی به تغییر و ویرایش ۳۰ حساب نیست بلکه با تغییر گروه اعضا ۵۰ تومانی این به روز رسانی در یک به روز رسانی به جای ۳۰ به روزرسانی انجام میشود.

دریافت خروجی اطلاعات به صورت اکسل 

اطلاعات مالی نیاز به خروجی دارند این اطلاعات میتواند شامل گزارشات و فهرست حساب ها اعضا باشد یکی از ویژگی های کاربردی هر نرم افزاری میتواند استخراج گزاراشات باشد ما انواع گزارشات را با انواع سرفصل ها را طبقه بندی کرده ایم میتوانید انواع گزارشات را در بازه های زمانی متفاوت بدست آورید و از آنها خروجی اکسل مورد نیاز هم دانلود کنید.

مدیریت صندوق های چند شعبه ای

خوشبختانه از نسخه 2.50.0  امکان چند شعبه ای را اضافه کرده ایم و این امکان را میدهد که به ازای هر شعبه بتوان اعضا مشخص ، بانک های طرف حساب مشخص و گزارشات و ترازنامه مجزا برای هر صندوق داشت از نکات قابل توجه در سیستم چند شعبه ای وجود تنها یک نسخه نرم افزار است و با امکانی که در سیستم چند شعبه ای وجود دارد همه شعب از طریق یک آدرس اینترنتی وارد محیط کاری خود میشوند . راهکار چند شعبه نیز هیچ گونه پیچیدگی به اصل سادگی نرم افزار قرض الحسنه گندم اضافه نکرده است وصرفا با طبقه بندی اطلاعات و رعایت امنیت حساب ها امکان مدیریت به صورت ایزوله را به مدیران و اعضا خواهد داد.

گزارش های مورد نیاز هر مدیر قرض الحسنه

مدیر باید گزارشی دقیق از ثبت اطلاعات را به همراه داشته باشد این اطلاعات حاصل داده هایی است که در زمان های مختلف توسط مدیر یا عضو ثبت شده است به طور مثال اعضا صندوق هر ماه بدهکار حق عضویت هستند مدیر با گزارش بدهکاران حق عضویت به سادگی میتواند فهرست بدهکاران ماهیانه و وام را مشاهده کند . همچنین ریز گردش حساب ها شامل واریز ، برداشت ، دریافت وام و درآمد ها و هزینه های صندوق را که برخی درآمد ها مانند کارمزد وام به صورت خودکار بعد از اعطا وام به سرفصل درآمد ها واریز میشود را مشاهده کرد .

میتوانید به صورت خوشه ای حساب ها را به یک عضو متصل کنید

اقساط ها و حق عضویت قرض الحسنه های خانوادگی توسط سرپست خانواده میشود بدین منظور برای اینکه کل بدهی های اعضا خانواده پرداخت شود نیاز نیست تک به تک وارد هر حساب کاربر شد و آنها را پرداخت کرد . سرپرست خانواده میتواند همه را یکجا با یک عدد پرداخت کند و ادامه کار را نرم افزار گندم با تایید مدیر انجام میدهد. این موضوع مورد توجه بسیاری از مدیران صندوق ها بوده است که با این روش بتوانند سادگی را برای اعضا خود فراهم کنند.

در صورتی که بخواهیم صندوق را به صورت چند مدیر انجام دهیم 

در این حالت مشکلی از بابت اینکه چند مدیر داشته باشد نیست هر مدیر با ورود به حساب کاربری خود مانند باجه عملیات مرتبط با خود را انجام میدهند . پرسنل صندوق میتوانند در ۲ سطح مدیر و اپراتور با سیستم کار کنند.

تولید اتوماتیک اسناد حسابداری در نرم افزار شامل چه مواردی میشود 

همه اتفاق های که در صندوق های قرض الحسنه رخ میدهد را به صورت از پیش تعریف شده ایجاد کرده ایم این الگوها به ترتیب شامل موارد زیر است که بدون نیاز به زدن هیچ سند حسابداری با چند کلیک ساده اجرا و تولید میشوند . این موضوع به دلیل ساده سازی استفاده مدیران از این نرم افزار می باشد .

– اعطا وام 

– اقساط وام 

– حق عضویت (پس انداز )

– ورودیه صندوق

– درآمد / ورودیه صندوق

– درآمد / وام سر شکن

– درآمد / هزینه عضویت صندوق

– سایر هزینه ها 

– هزینه ها 

– برداشت از حساب

– مسدودی وام پس انداز

یکی از مهم ترین مباحث حسابداری قرض الحسنه، تعیین نحوه ثبت درست و صحیح تمامی هزینه ها و درآمدهای مرتبط با قرض های انجام شده است. این اقدام باعث شفافیت و روشنی در گزارش های مالی می شود. به منظور حفظ نظم و تداوم فعالیت ها، ارزیابی دقیق و دوره ای اطلاعات حسابداری قرض الحسنه از اهمیت چندانی برخوردار است.

نصب و استقرار ساده نرم افزار

همانطور که میدانید تکنولوژی ساخت نرم افزار گندم از نوع تحت وب می باشد که جزو تکنولوژی های برتر در حوزه نرم افزار است از این رو مزیت های بسیاری را برای شما از جهت نصب و استقرار فراهم میکند که در حالت های متنوعی مانند نصب به صورت پورتال اینترنتی – شبکه داخلی LAN و حتی نصب روی یک رایانه شخصی را دارد ما برای این موضوع صحفه مجزایی را ایجاد کرده ایم به تفصل به موضوع استقرار و نصب نرم افزار پرداخته ایم. البته پیشنهاد اول ما این است که نسخه تحت پورتال اینترنتی را انتخاب نمایید در این روش بعد از خرید هاست و دامنه رایگان به شما در هنگام خرید تعلق میگیرد.

حسابداری در پلتفرم های تحت وب و تحت ویندوز

اصولا از نظر منطق کامپیوتر هیچ تفاوتی بین نرم افزار تحت وب تحت ویندوز وجود ندارد در واقع نرم افزار تحت وب روی سرور اجرا میشود که با زبان هایی ماند php یا C# نوشته میشود که از نظر نگهداری و توسعه پذیری نرم افزارهای تحت وب توانایی بسیار بالاتری به نسبت ویندوز دارند جالب است که هزینه های خرید اولیه نوع تحت وب بسیار مقرون به صرفه تر است در صورتی که به شکل ابری باشد نیز هزینه میتواند به صورت ماهیانه باشد تا اینکه یکبار خرید ! نرم افزار گندم از نوع نرم افزارهای تحت وب در ایران می باشد.

در نسخه ۳ نرم افزار قرض الحسنه گندم حسابداری ۲ طرفه به طور کامل پیاده سازی و اجرا شده است و میتوانید کلیه عملیات حسابداری را به صورت خودکار و دستی پیاده سازی و مدیریت کنید.

شاخص های آماری و اهمیت آنها

شاخص های اماری در حسابداری مجموعه ای از اعداد و ارقام است که برای تجزیه و تحلیل اطلاعات مالی استفاده می شود. این شاخص ها می توانند نشان دهنده عملکرد مالی یک شرکت، نقاط ضعف و قوت آن، و همچنین تغییرات مالیاتی و اقتصادی باشند. شاخص های اماری مهم شامل نسبت های مالی، میانگین ها، و روندهای مالی می باشند.
شاخص های آماری مهمی هستند زیرا به ما امکان می دهند تغییرات و روندهای مهم در جامعه را مشاهده کنیم. با استفاده از این شاخص ها، می توانیم به بهبود عملکرد صندوق قرض الحسنه کرده و تصمیمات بهتری برای آینده اتخاذ کنیم. از آنجا که آمارها بر اساس داده های تصادفی و قابل تکرار هستند، استفاده از نرم افزارهای حسابداری میتواند کمک زیادی به مدیران صندوق های قرض الحسنه داشته باشد. این نرم افزارها به مدیران صندوق ها کمک می کنند تا با تحلیل دقیق داده ها، تصمیم های بهتری در زمینه های مالی و مدیریتی بگیرند. از طرفی نیز این نرم افزارها با کاهش خطاهای انسانی و افزایش دقت در پردازش اطلاعات، به بهبود عملکرد و کارایی سازمان ها کمک می کنند. در این راستا، استفاده از نرم افزارهایی که شاخص های آماری را در حسابداری می سازند، تبدیل به یک ضرورت برای صندوق ها شده است. این نرم افزارها به صورت خودکار داده ها را جمع آوری، تحلیل و گزارش می کنند و از این طریق به کاربران کمک می کنند تا به تصمیم های صحیح تری برسند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *